Kritike

……….i čaroban pjev „Zvjezdica“…………Zagrebački djevojački zbor s pravom je postao naša maskota s europskom titulom veleposlanika kulture……….Susjedi imaju Bečke dječake, a mi „Zvjezdice“…………..
Jagoda Martinčević povodom Novogodišnjeg koncerta u Salzburgu, 2018

Djevojački zbor Zvjezdice i ovom je prigodom potvrdio svoj ugled izvrsno odnjegovanog vokalnog ansambla koji je svojim sudjelovanjem obogatio i oplemenio Uskršnji koncert Proljeće Gudačkog kvarteta Rucner.
Višnja Požgaj, 2014

………. i ovaj puta blistavih zagrebačkih Zvjezdica
B. Britten : Ratni Requiem, 2013
. Branimir Pofuk

“Djevojački glasovi Zvjezdica pretvarali su tako pohvatana zračenja kozmičke glazbe u nevjerojatne slike koje se gledaju uhom i umom. Auditorij je najblaže rečeno ostao zapanjen — što skladateljovom imaginacijom, a još više i vrhunskom vokalnom disciplinom i virtuoznošću kojom su maestro Šljivac i njegove Zvjezdice uz zvuk i sliku pretvarali skladbu “Orion, Venus, Andromeda” “Oponašajući svoje nebeske sestrice od kojih su uzele ime, zvijezde koje svjetlucaju i onda kada ih ne vidimo, Zvjezdice već 25 godina održavaju i s generacije na generaciju prenose vatru izvrsne umjetničke glazbe koja plamti u njihovim glasnicama, srcima i dušama željnim ljepote.”
Branimir Pofuk -2004., 2010.

Svaki susret sa Zvjezdicama zapravo je blistav i jedinstven…
Nuša Hauser, “Glas Istre”-2008

Taj prekrasni djevojački zbor pjeva upravo savršeno zahvaljujući znanju svoga voditelja Zdravka Šljivca, te bi upravo taj ansambl trebao i mogao postati jedan od najreprezentativnijih zastupnika vrhunskih dostignuća u glazbenom Zagrebu. Pred Zvjezdicama je sigurna i duga budućnost.
Jagoda Martinčević, “Večernji list”

Zvjezdice su, nema sumnje, najkvalitetniji dječji ansambl koji smo čuli u minulih dvadeset ljeta na Šibenskom festivalu. Raspjevane zagrebačke djevojčice jednako izvode strane i domaće skladatelje. One počinju pjesme iz pianissima. Postižu briljantne visine u fortissimu te gotovo ponovno nestaju u pianissimu. U skladbama koje rijetko izvode dječji zborovi fraze su se spajale bez daha, intonacija je bila savršena.
Zrinka Mikuličin, “Slobodna Dalmacija”

Ljupkost prirodnog muziciranja toga dječjeg zbora zasluga je u prvom redu njihova mladog i ambicioznog dirigenta. Djevojčice iz zbora “Zvjezdice” oduševile su.
Bosiljka Perić-Kempf, “Vjesnik”

Zbor se predstavio u najboljem svjetlu njegovanih glasova, izjednačenih u boji i zvuku, s pažljivom artikulacijom, jasnom dikcijom, točnom intonacijom.
Višnja Požgaj, “Hrvatski radio”

Istinski dirnuti ljepotom glasova ovoga zbora posjetitelji su dugo i toplo pljeskali mladim djevojkama i njihovom dirigentu. Bio je to nezaboravan koncert.
kritičar u povodu koncerta u Aubigné Racanu (Francuska)

Sjajne zvjezdice: Nakon nastupa u Kneževom dvoru i nastrože kritičarsko pero pohvalilo bi umjetničku razinu. Od impostacije glasova do razrade svih pojedinosti vokalne tehnike, zbor je sve savladao zadivljujuće. Dugo je slušateljstvio zahvaljivalo mladim pjevačima i njihovom dirigentu Z. Šljivcu.
Ileana Grazio, “Dubrovački list” / “Vjesnik”

(…) Zbor Zvjezdice briljirao je punim zvukom forte odlomaka, ali i mekanim pianima. Djevojke pjevale su bez nota, očito sjajno uvježbane pod rukom svog osnivača Zdravka Šljivca.
Nenad Turkalj, “Vjesnik” -18. ožujka 2005.

Briljantne Zvjezdice… 
Maja Stanetti, “Večernji list”